Яник Синер няма да играе на Олимпийските игри в Париж, съобщи преди минути самият той. Причината е проблем със сливиците, който измъчва световния № 1 в последните дни.

"Натъжен съм да ви информирам, че за съжаление няма да мога да участвам на Олимпийските игри в Париж. След добра седмица с клей тренировки започнах да се чувствам недобре. Прекарах последните два дни в почивка и при посещението ми на лекар се откри възпаление на сливиците и ми бе силно препоръчано да не играя. Пропускането на Игрите е огромно разочарование, тъй като бе една от основните ми цели за този сезон. Бях нетърпелив да представлявам страната си в това много важно събитие. Успех на всички италиански атлети, които ще подкрепям от вкъщи. Форца, Италия!", написа шампионът от Australian Open в Туитър.

За последнo Синер игра на "Уимбълдън", където бе спрян в 1/4-финалите от Даниил Медведев в 5 сета. Сега италианецът ще бъде заменен от сънародника си Андреа Вавасори. Жребият за основната схема е утре от 12:00 часа на обед българско време.