Младите състезатели от баскетболен клуб "Тунджа" в Ямбол, водени от старши треньора Адриан Илчев, проведоха първата си кондиционна тренировка на новите игрища за плажен футбол и волейбол в парк "Опитно поле". Игрищата, изградени с морски пясък, са една от новите атракции в парка, който вече се нарежда сред най-посещаваните места в града, съобщиха от общината.

По време на тренировката на присъстващите бяха раздадени тениски с логото на клуба. Главният треньор на школата Румен Шопов също присъства на упражненията и отбеляза, че условията в новото пространство са изключително подходящи за спортна подготовка и значително допринасят за развитието на младите спортисти.

"Едно от нашите намерения беше тези игрища да се използват от ямболски отбори и спортисти, както и от нашите съграждани. Според нас те ще се превърнат в още едно любимо и притегателно място в Ямбол", коментира кметът на Ямбол Валентин Ревански. Той допълни, че в парка предстоят още довършителни дейности, включително поставяне на паркова мебел и облагородяване на допълнителни пространства.

Парк "Опитно поле" е облагороден със средства на Община Ямбол, местни фирми и общинските предприятия, предоставяйки нови възможности за спорт и отдих на гражданите.