Етър победи с 2:1 в Габрово Янтра след пълен обрат в първи двубой на тима във Втора лига.

Головете за "болярите“ вкараха Принс Мбаке и 17-годишният юноша Тонислав Донков, за когото това бе дебют в професионалния футбол.

Първото полувреме бе равностойно, като етърци атакуваха по-често, но атаките на домакините бяха не по-малко опасни. В 12-ата минута Янтра поведе след грешка на десния бек Петър Иванов, който за втори път допусна пробив през зоната си и след центрирането на Мартин Ганчев таранът Мартин Тошев отблизо прати топката в мрежата – 1:0.

"Виолетовите“ изнесоха играта напред и потърсиха промяна. В 20-ата минута те претендираха за дузпа за задържане на Дидис Пита, при което реферът Ивайло Ненков показа жълт картон на Иван Коконов за протестите. Две минути по-късно Атанас Атанасов отправи опасен удар от дистанция под гредата, но Християн Василев успя да извади в корнер.

Етър логично изравни – в 24-ата минута след центриране от корнер централният бранител Принс се извиси над отбраната и с глава насочи топката неспасяемо във вратата за 1:1. До почивката нови големи опасности пред вратите нямаше.

Втората част започна с натиск на "болярите“ и бързо донесе гол. В 48-ата минута Дидис Пита проби отляво и намери Айкут Рамадан, който се пребори за топката и изведе току-що влезлия Тонислав Донков. Младокът ознаменува дебюта си в професионалния футбол и с първи гол – 1:2.

В следващите минути Янтра опита натиск, но той донесе само един далечен удар на Петър Казаков в 64-ата минута, уловен от вратаря Нисторов. Етърци се бранеха спокойно, без паника и залагаха на контри. При една от тях в 70-ата минута опасен удар на Ники Янков след пас на Дидис Пита мина над гредата. Пак капитанът от фаул стреля във вратаря.

В добавеното време Иван Коконов отблизо можеше да реши мача с трети гол, но Християн Василев извади в корнер.