Българският шампион Лудогорец е на път да продаде полския национал Якуб Пьотровски на италианския елитен Удинезе пише портала Meczyki.pl.

Причината е, че Удинезе търси нов играч на позицията дефанзивен халф. Хърватският треньор на фриуланите от Удине Коста Руняич се интересуваше от привличането на Бартош Слиш – друг полски национал, играещ на тази позиция. Но подобна сделка е невъзможно да се осъществи, тъй като този футболист наскоро премина от Легия (Варшава) в американския Атланта Юнайтед.

26-годишният Пьотровски е един от най-добрите играчи на българския шампион, а според transfermarkt.com цената му в момента е 5 милиона евро. 

За сезон 2023/24 той вкара 17 гола в 51 мача за тима от Разград, правейки и 6 асистенции.

В края на 2023-а Пьотровски бе избран от журналистите и за най-добър халф, и за най-добър чужденец. С висока динамика на играта, отлична физика, усет за гола, креативност, той си спечели място и в националия отбор на страната, за да покаже качествата си и на Европейското първенство това лято. Договорът му с Лудогорец е до 30-и юни 2025-а година, което означава, че разградчани имат варианти или да го продадат сега, или да му подновят договора и да опитат да го направят за повече пари в следващите пазари.