Динамо Киев приема Партизан Белград в първи мач от сблъсъка им във втория предварителен кръг на Шампионска лига. Двубоят е тази вечер от 21:00 часа българско време и ще се проведе в Полша без присъствието на сръбски привърженици.

Двубоят бе оцветен с политически отенък заради близостта на Сърбия и Русия. Старши треньорът на украинците - Александър Шовковски, разкритикува противника за това, че е участвал на приятелски турнир в Москва, като според него това е подкрепа за Русия в спортен, политически или културен план. 

"Украйна преживява един от най-трудните си моменти в своята история. Борим се за оцеляването си. Заради това Динамо Киев заклеймява всеки един отбор, който подкрепя агресията на Русия. Партизан взе участие на футболен турнир в Москва и по този начин легитимира войната. Готови сме да победим по честен и спортен начин всеки опонент. Така доказваме европейския дух на украинския спорт", каза специалистът.

Шовковски заяви, че няма да има официален протокол свързан с мача, което означава, че двата отбора няма да се ръкуват един с друг преди началото на срещата.