Лудогорец победи ЦСКА с 1:0 в дербито на първи кръг от родната Първа лига. Шампионите не впечатлиха с игра, като през по-голямата част от времето "Армейците" държаха топката в свое притежание.

Играчите на Томислав Стипич имаха чудесна възможност да открият резултата в 34', но Тобиас Хайнц пропусна дузпа. Норвежецът пусна хубав извеждащ пас към сънародника си Джонатан Линдсет, който бе препънат от Оливие Вердон. Първоначално Никола Попов не посочи бялата точка, но след като бе привикан да преразгледа ситуацията, главният съдия промени мнението си и посочи бялата точка. Хайнц избра да стреля в центъра на вратата, но Серджио Падт спаси с крак. В самия край на полувремето отново Хайнц имаше добра възможност, но скандинавецът отново не успя да реализира от ситуация едно в едно с нидерландския страж. 

Единственото попадение в мача падна в 53', когато Християн Петров си отбеляза автогол, опитвайки се да изчисти центриране по земя на Аслак фон Витри. След автогола играта на "червените" се срина, а в самия край на срещата домакините уцелиха и греда след хубав изстрел на Кайо Видал.