Франция е новият европейски шампион за мъже до 18 години. "Петлите" показаха волейбол на най-високо ниво и победиха Италия с 3:0 (25:15, 25:20, 25:21). Симеон Иванов свири финала в зала "Левски София". В предварителната група Франция победи и България.

Първият гейм беше истинска демонстрация на мощ от страна на Франция. От самото начало "петлите" натиснаха съперника и въобще не му дадоха възможност да се върне в играта. При резултат 7:3 преднината на Франция само растеше. Италианците правеха много грешки във всички компоненти. Авансът стана дори десет точки при 23:13. След дългата серия Италия направи една точка, но вече всички мислеха за втората част. Краят на гейма дойде при 25:15.

Вторият тръгна още по-кошмарно за Италия – 5:0 в полза на французите. Началният удар беше толкова мощен, че посрещането на "адзурите" изнемогваше. Прекъсването на Италия помогна и черната серия беше спряна с три поредни точки. От този момент геймът стана много равностоен. Италия дори намали пасива си до 9:10, а резултатът бе изравни при 11:11. Силата на Франция обаче се оказа по-голяма. Без да правят голяма разлика, "петлите" поведоха с 2:0 след 25:20.

Италия най-накрая започна убедително и дръпна с 3:0 в третата част. Това бе и единственият начин мечтата за титла да остане. Франция обаче беше твърде силна в този финал. "Петлите" обърнаха резултата – 5:4. Частта започна да върви точка за точка.

За първи път Франция направи пробив при 15:12. В този момент титлата вече изглеждаше предрешена. Разликата се увеличи до 20:14, когато с таймаут Италия се опита да остане в мача. Това обаче беше невъзможно. Франция узакони титлата си с 25:21 за по-малко от час и половина.