Локомотив Горна Оряховица се завърна в професионалния футбол и е пред старта си в новото първенство на Втора лига. В понеделник "железничарите" започват с гостуване на Лудогорец-2 в Разград. За подготовката, селекцията и очакванията за предстоящия сезон “Велико Търново спорт" потърси старши треньора на "черно-белите" Лъчезар Русев.

– Г-н Русев, как протече подготовката и доволен ли сте от нея?

– Да, много съм доволен от старанието на момчетата. Мисля, че сме на сто процента готови за началото на сезона. Направихме седем контроли, постепенно във финалните мачове видяхме това, което търсим.

– Разделихте се с доста хора, привлякохте нови. Как оценявате селекцията?

– Разделихме се реално с половината отбор и направихме така, че да си запълним състава с нови момчета, които да вдигнат класата на тима. Доволен съм от новите попълнения, очакваме в близките дни и централен нападател, с което да завършим селекцията. Засега единственият чужденец е само Мартин Куитинен. Имам по двама състезатели на всеки пост, доста висока конкуренция, което е добре за нас. Тренировъчният процес е страхотен, всеки се влага и стават много хубави тренировки.

– Каква Втора лига се очертава според вас?

– Отборите ще са доста равностойни. Прави впечатление Етър, който си запази отбора и надгради с добри имена за Втора лига. Отборът на Пирин (Благоевград) също.

– Какви ще са целите пред Локомотив (ГО)?

– Да се утвърдим в групата и гоним максимално най-добро класиране. Като нов отбор във Втора лига сме здраво стъпили на земята и гледаме първо да се утвърдим. Знаем, че ще е много трудно, но с работа ще го постигнем.

– Много хора очакват и интерес дербито Локо (ГО) – Етър в началото на септември…

– Всеки го чака това дерби. Ще стане много хубав мач. Надявам се да има много хора и да стане истински празник между два добри отбора, а който е по-добър – ще спечели.

– Имате ли контузени играчи преди първия мач?

– Всички футболисти са здрави, това е най-хубавото от подготовката. Имам реално на всеки пост по двама играчи. Сезонът е дълъг, трябва конкуренция и дълга скамейка. Ще изиграем 21 кръга в първия полусезон, сигурно ще има контузии и наказания. Подготвени сме на сто процента.

– Готови ли сте за старта срещу Лудогорец-2?

– Готови сме. Излизаме за една битка. Като първи мач, надявам се да имаме и сериозна подкрепа от нашите фенове – все пак Разград е наблизо. Хубав час – 20:00 ч., уникални предпоставки за футбол, така че се надявам да стартираме по най-добър начин първенството.