Димитър Димитров е най-новото име в редиците на Паленсия, предаде днес клубът, където преди време игра друг българин - Константин Костадинов. Националът ни се разбра с участника в Leb Oro за идния сезон.

Той прекара последните 6 години в Балкан, където затвърди статута си на легенда на клуба. През миналия сезон лидерските качества на Димитров се оказаха достатъчни за "зелените“ да спечелят среброто в НБЛ и да достигнат полуфиналите за Купата на България, както до втората групова фаза на ФИБА Къп.

Срещу името му личат средни показатели от 15.3 точки, 6.1 борби и 2.9 асистенции за 44 мача на българска земя, а във втората по сила надпревара, организирана от ФИБА, блесна с по 13.2 точки, 5.3 овладени под двата ринга топки и 1.5 завършващи подавания. Димитров може да се похвали с 3 титли на България при престоя си в клуба от Ботевград, превръщайки в единствения с толкова след златното поколение на Балкан. На сметката си има и едно сребро за Купата на страната.

До този момент 31-годишният баскетболист е носил още екипите на Лукойл Академик, Левски и Академик Пловдив, както на австрийския Аркадия Трайскирхен Лайънс. Юноша е на италианския Римини, където прекарва 5 години. Във визитката на 203-сантиметровия стрелец личат и 3 шампионски титли на България, които спечели при престоя си със "студентите“.