Боксьорите от националния ни тим за мъже проведоха последна тренировка преди да отпътуват за Париж. Радослав Росенов, Рами Киуан и Хавиер Ибаниес се готвеха под наставленията на треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров на базата в "Дианабад“. Те, заедно със Станимира Петрова и Светлана Каменова, както и с треньорите им Борислав Георгиев и Роман Цветков, ще пътуват утре сутрин за Париж, където на 26 юли предстои началото на Олимпийските игри.

Президентът на Българската федерация по бокс - Красимир Инински, изпрати символично петимата ни участници и треньорските щабове. Той пожела успех на националите и им завърза гривни с петте олимпийски кръга, които да им носят късмет на започващия след седмица най-голям спортен форум в света.

"Момчетата и момичетата направиха успешна подготовка. Намират се в отлична форма и нямаме никакви контузии. Смятам, че всички са готови за медали. Това, което бяхме планували, се изпълни. Така че оттук насетне и Господ да е с нас, за да имаме късмет при жребия и да нямаме контузии. Тогава съм уверен, че ще постигнем това, за което сме се трудили. И състезателите, и треньорите заслужават това да се случи. Оставете сърцата си на ринга и не забравяйте, че сте българи! Всеки успех, който постигат нашите състезатели, е както за тях самите, така и за цяла България", каза президентът на федерацията.