Националният селекционер на Нидерландия - Роналд Куман заяви, че с удоволствие би се върнал на работа в Барселона, но това няма как да се случи докато Жоан Лапорта е президент на клуба.

Легендата на каталунците сподели, че не би искал да бъде треньор, а по-скоро се вижда като директор.

"Имам договор за още две години с федерацията на Нидерландия. Мечтата ми е да се върна в Барселона, но не като треньор, а за да помагам с някои технически теми. Това обаче не може да се случи с този президент, който е в момента. Той няма никакво уважение към легендите на клуба", заяви нидерландецът.

Куман сподели още пред каталунските медии, че Френки де Йонг все още не е готов за игра.

"Говоря с него, защото се познаваме добре. Много се притеснява за контузията си. Имахме надежда, че ще се възстанови за края на ЕВРО 2024, но не стана така. Това е сериозна травма и трябва да се чака. През миналия сезон е играл във важни мачове, за които не е бил готов, не е бил във форма и в кондиция", обясни наставникът.

"Трудно е да се разбере клуба, ако идваш отвън. Ханзи Флик е много добър човек и голям треньор. Показа го в Байерн и Германия, но Барса си е Барса. Вярвам, че Лапорта ще има търпение с него, защото няма идеален треньор за този клуб, но трябва да се има доверие и да се работи спокойно. Тъжно е, че Шави си тръгна. Познавам го като човек и треньор. Той каза, че ще си тръгне в края на сезона, след това имаше натиск от президента да остане, след това не знам какво стана. Тъжно е, че извън Барса, че аз съм извън Барса, Меси също. Изглежда, че легендите не означават нищо", добави Куман.