Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг заяви, че отборът продължава да има по-малко дълбочина в състава от съперниците си за призовите места във Висшата лига. През миналия сезон "червените дяволи" завършиха на осми, след като тимът бе жертва на рядко виждана серия от контузии.

"Не сме единственият отбор, който през миналата година имаше проблеми с контузии. Травмите все пак бяха много и бяха съсредоточени в защитата. В един момент нямаше кого да пуснем на терена.

Когато пристигнах в Юнайтед, отборът не беше печелил трофей от шест години. Това се случи не защото предните мениджъри не бяха добри, а заради начина на изграждане на отбора. Знаех това в деня на пристигането ми, но тогава имахме футболисти, на които им оставаха години по договорите с Манчестър Юнайтед.

Както тогава, така и днес, ние сме в процес на градене. Липсва ни дълбочина и това е видно при сравнение с останалите водещи отбори във Висшата лига. Точно заради това контузиите през миналия сезон тежаха още повече", каза Тен Хаг пред изданието Algemeen Dagblad.