Франция, Полша, Италия и Испания ще играят на полуфиналите на Европейското първенство за мъже под 18 години, което е в София и Пловдив. Последните мачове в груповата фаза ще определят как ще изглеждат двубоите от финалното каре, които са в събота.

След успеха си срещу България с 3:0 френският отбор продължава да е лидер в група I. В последния мач от групата тимът се изправя срещу Украйна, а с него се открива и програмата на деня в София.

Вторият Полша спечели категорично с 3:0 над Португалия. Единствената загуба на поляците е от Франция. Днес от 20 ч. Полша завършва групата с мач срещу България.

Украйна остана без спечелена точка след 1:3 от Турция. Финландия продължава да е на третото място във временното класиране след 3:0 над Австрия.

В група II Италия загуби първия гейм от Белгия в предпоследната си среща в Пловдив, но след това нямаше проблем да вземе поредната си победа – 3:1 (23:25, 25:19, 25:19, 25:14). По всичко изглеждаше, че първата част е само плод на отпускане. Италианците ще завършат груповата фаза в Пловдив с мач срещу Чехия. От своя страна чехите също спечелиха в сряда с 3:0 срещу Естония.

Вторият в групата Испания победи Словения с 3:1. Особено интересен беше четвъртият гейм, който завърши 33:31 за иберийците.

В най-оспорвания мач в зала "Колодрума" Гърция надигра Румъния с 3:2. Със спечелените два гейма северните ни съседи спечелиха първата си точка на Европейското първенство. Гърция пък е на шесто място във временното класиране.

Днес е последният ден от групите. Мачовете са в зала "Левски София" и "Колодрума" в Пловдив.

Лица под 18 години влизат безплатно. Всички двубои може да гледате НА ЖИВО в YouTube канала на БФВ. Двубоят България – Полша ще бъде излъчен по МАХ Спорт 2.

Програма за група I – зала "Левски София"

12.30 ч. Франция – Украйна

15.00 ч. Турция – Австрия

17.30 ч. Финландия – Португалия

20.00 ч. България – Полша

Програма за група II – зала "Колодрума"

12.30 ч- Белгия - Испания

15.00 ч. Словения – Румъния

17.30 ч. Гърция – Естония

20.00 ч. Чехия - Италия