Балкан Ботевград и Рилски спортист попаднаха във втора урна от общо 4 преди жребия за редовния сезон и квалификациите за Купата на ФИБА Европа. Балкан ще участва директно в редовния сезон, където ще играе и Рилски спортист, но при условие, че не успее да преодолее пресявките в по-силния турнир на ФИБА - Шампионска лига.

Жребият ще бъде изтеглен на 19 юли в Мюнхен от 12:00 часа българско време. Самоковци вече научиха съперниците си за квалификациите на Шампионска лига.

Редовният сезон за Купата на ФИБА ще включва 40 състава, разделени на 10 групи по 4. От тях 15 получиха директни визи за груповата фаза, а 14 ще се състезават за още 7 позиции през квалификациите.

Тези, които изявиха желание да продължат в този турнир, ако не успеят да влязат в Шампионска лига, са 19, но максимум 18 ще участват в Купата на ФИБА. Те бяха временно поставени в урните за жребия, но ще бъдат заменени от "щастлив губещ", ако се класират за редовния сезон на по-силната надпревара, какъвто е случаят и с българския първенец Рилски спортист.

Подобна е и ситуацията с новия белгийски клуб на национала Иван Алипиев - Антверп Джайънтс, който също бе поставен във втора урна.