Килиан Мбапе бе представен като най-новото звездно попълнение на Реал Мадрид. При появата си с бялата фланелка на стадион "Сантиаго Бернабеу" световният шампион се зарече, че желае да стане част от историята на "лос бланкос".

"Мечтата ми се превърна в реалност днес. Щастлив съм, наистина щастлив. Усещането е невероятно да си тук. Спах много години, сънувайки Реал Мадрид и сега е реалност. Виждам майка си в сълзи. Невероятен ден е за мен. Нека благодаря на Флорентино Перес. Това е най-големият клуб в света. Желая да побеждавам, искам да съм част от историята на този клуб. Аля, Мадрид!", бяха първите думи на нападателя пред местните привърженици.

На представянето присъства и бившият наставник на отбора Зинедин Зидан. На огромен екран бяха показани кадри как именно носителят на "Златната топка" довежда Мбапе на "Сантиаго Бернабеу" за първи път, когато той е на 12 години.

По трибуните имаше 80 хиляди зрители, колкото и при представянето на идола на Мбапе - Кристиано Роналдо през лятото на 2009-а.

По-рано днес Килиан Мбапе пристигна в испанската столица, мина медицински прегледи, даде автографи и снимки, а след това подписа 5-годишния си договор.

25-годишното острие идва в "кралския клуб" като свободен агент, след като споразумението му с ПСЖ изтече.