Килиан Мбапе пристигна преди малко повече от час в Мадрид за представянето си с тениската на Реал Мадрид. Първо той посети местния медицински център, за да се оцени физическото му състояние след Евро 2024, а впоследствие се насочи към феновете, на които даде автографи и снимки. Сега той ще подпише договора си в компанията на клубния президент Флорентино Перес.

На обед ще е официалното събитие на стадион "Сантиаго Бернабеу", където французинът ще се появи за първи път с бялата фланелка. Там ще присъстват всички 15 купи, спечелени от КЕШ/Шампионска лига, последната, от които преди месец и половина в Лондон. Твърди се, че на съоръжението ще има близо 80 хиляди души. По-късно новият № 9 на Реал Мадрид ще даде пресконференция.

"Сбъдната мечта? Със сигурност", бе краткият коментар на световния шампион пред камерата на местната телевизия "Ел Чирингито".

Споразумението на Килиан Мбапе ще е за 5 сезона. За него предстои кратка почивка, а след това ще се присъедини към новите си съотборници за лятната подготовка преди новия сезон.