Българският полузащитник на АПОЕЛ Никозия Георги Костадинов има леко мускулно разтежение на бедрото и в момента не тренира с основната група, съобщава 24sports.com.cy.

Травмата е получена по време на лагера на отбора в сръбския курорт Златибор, където кипърските шампиони изиграха 3 приятелски мача. Костадинов бе ударен в крака при единоборство в третата среща - срещу Раднички Крагуевац, но не излезе от игра, а поиска да продължи, тъй като болката в момента не е била нетърпима.

След това е направен преглед, който е установил разтежение първа степен, а лекарите са препоръчали няколко дни почивка. Костадинов няма да играе в проверката с АЕК Ларнака утре, а на следващия ден ще поднови занимания.

Освен българският халф, с АПОЕЛ не тренира и крилото Диомерси Ндонгала. Той се контузи в Сърбия и ситуацията със здравословното му състояние е идентична като с българския национал.

АПОЕЛ ще се включи от втория квалификационен кръг на Шампионска лига заради клубния коефициент в ранглистата на УЕФА. Техен съперник ще е победителят от двойката Петрокуб Хинчещ (Молдова) - Ордабаси (Казахстан). Мачовете от втория кръг на квалификациите от Шампионска лига са на 23-и и 30/31 юли, а кипърците са домакини в първия двубой.