Фаворит № 1 за олимпийската титла от баскетболния турнир в Париж при мъжете - САЩ победи Австралия с 98:92 в контрола, която се игра в столицата на ОАЕ Абу Даби. Изглеждаше в един момент, че американците ще имат лесен мач, тъй като в средата на третата част поведоха с 24 точки, но накрая успехът им бе доста по-скромен.

Антъни Дейвис вкара 17 точки и хвана 14 борби, Тайризи Халибъртън вкара две късни тройки, които помогнаха да спрат свободното падане на американците. Дивайн Буукър остана с 16, Антъни Едуардс добави 14.

Това е втора победа във втората проверка, предхождаща Олимпийските игри. Сега за САЩ предстоят още 3 демонстрационни срещи. Едната е на същото място в емирството, където ще срещнат Сърбия. Другите две са в Лондон и техни съперници ще са Южен Судан и Германия.

Джок Ландейл вкара 20 за Австралия и бе най-резултатен за "кенгурата", а със 17 се включи Джош Гиди.

"В третата част направихме много грешки. Започнахме да въртим топката прекалено, позволихме да влязат под коша ни, пресякоха ни пасове, взеха отскочили топки от таблото в наши атаки, където не атакувахме борбата. И така играта се промени, но това е добър урок за нас. По-добре да научим този урок сега, отколкото по-късно на Игрите. Имаме добър филм, който ще гледаме по-нататък. Но искам да отдам заслуженото на Австралия, страхотни бяха", заяви старши треньорът на САЩ Стив Кър.