Димитър Велковски е новото попълнение в Арда, обяви клубът. Играчът уточни личните си условия със спортния директор Ивайло Петков и сложи подпис под договор за две години.

Димитър Велковски е роден на 22 януари 1995 г. и играе на поста ляв бек. Висок е 185 см, а кариерата си започва в Ботев Враца, след което играе още за Локомотив София, Локомотив Пловдив, Славия, Серкъл Брюж, Миедз Легница. За последно Велковски бе в кипърския Докса Катокопия, но съставът изпадна от местната първа дивизия и това прекрати договора му.

Новото попълнение на кърджалийци има 9 мача за национия отбор, но за последно игра на 20-и ноември 2022-а година при нулевото реми с Люксембург в контрола при Младен Кръстаич.

Във визитката му са записани и доста участия за младежките и юношески национални отбори на България U19 и U21. Той се завръща в българското първенство след 4 години зад граница, когато Славия го продаде на белгийския Серкъл Брюж. 

"Ръководството на ПФК Арда, треньорите, футболистите и феновете пожелават на Димитър Велковски много успех и победи с екипа на тима", се казва в официалното съобщение на клуба.

Преди него Арда взе още двама защитници – Емил Виячки и Илкер Будинов, както и нападателят Иво Казаков от Ботев Пловдив II.