Олимпийските медалистки в колоезденето Йоланда Неф и Марлен Ройсер се оттеглиха от предстоящите Олимпийски игри в Париж заради заболяване, обявиха от колоездачния съюз на Швейцария. В информацията се казва, че отпадането им е голям удар по амбициите на отбора от алпийската страна.

Неф е олимпийска шампионка по маунтинбайк (планинско колоездене), а Ройсер е сребърна медалистка от последните Игри в индивидуалното каране по часовник. Неф има проблеми с дишането от няколко години, а Ройсер се възстановява от заболяване, но няма да е готова да се състезава на Игрите, които започват на 26-и юли.

Сребърната олимпийска медалистка Сина Фрей ще заеме мястото на Неф. Тя ще се състезава в екип с Алесандра Келер, в момента № 1 в световната ранглиста, в състезанието по планинско колоездене, което ще е в Eланкур Хил. Елена Хартман ще замени Ройсер в индивидуално по часовник и в дистанцията на шосе.

Ударът е сериозен за отбора, защото Неф изуми всички с карането си в Токио и стъпи на стълбичката. Тя премина редица прегледи при лекари в страната, които заявиха, че има подобрение, но не достатъчно, за да се състезава на Олимпийски игри. 31-годишната Йоланда Неф е световна шампионка от 2017-а година и 3-кратна победителка в Световната купа.

Ройсер призна, че е имала COVID-19 през февруари, след което е паднала по време на обиколката на Фландрия и е получила фрактури на лицето и зъбите си. Тя претърпя операция и след това имаше няколко вирусни инфекции и още не се е възстановила напълно. Също така от отбора X обясниха, че е извадила зъб и е минала сериозно на антибиотици, за да се състезава в Париж, но не е успяла да се оправи.

Новите попълнения в отбора са в добро състояние, като Келер редовно е на подиума на състезанията от Световната купа, а Хартман остана 6-а в "Джиро д'Италия".