Халфът на английския национален отбор - Джуд Белингам, изрази своята подкрепа към националния селекционер Гарет Саутгейт. "Трите лъва" загубиха втори пореден финал на европейско първенство, след като вчера бяха победени от Испания с 2:1.

След края на мача специалистът заяви, че сега не е времето да се коментира неговото бъдеще начело на "Трите лъва", но полузащитникът на Реал Мадрид подкрепи наставника си.

"Решението трябва да бъде взето от мениджъра и Футболната асоциация. Към Гарет имам само голямо уважение, тъй като той е човекът, който ми даде дебюта в националния отбор и който направи така, че да се чувствам като у дома. Мисля, че през последната година или две нашите взаимоотношения преминаха границата на футбола. Той е човек, с когото мога да споделям и това показва какъв човек е самият той. Каквото и да се случи с Гарет, винаги ще го уважавам. Ако остане, ще бъда много по-решителен да спечеля трофей с Англия, защото той го заслужава. Статистиката не лъже. Той е нашият най-успешен мениджър от 1966 година насам. Каквото и да реши, той винаги ще има моето уважение и моята обич", заяви Белингам.

"Мисля, че през последните седмици всеки от нас направи големи жертви. Трудно е да дойдеш на един такъв турнир след толкова дълъг сезон с толкова много изиграни мачове преди това. Ментално и физически всички бяхме изтощени. Но за Англия всички бяхме готови да дадем всичко и е болезнено да загубим. Повярвайте ми, всички ние искахме да постигнем нещо историческо и да накараме хората в Англия да се гордеят. Но не успяхме да го направим. Ако обаче гледаме само негативно на нещата, нищо няма да се промени. Важно е да извлечем позитивите и да направим така, че един ден Англия да премине финалната линия. Дойдох тук с идеята да спечеля. Всички имахме тази нагласа. Можем да използваме това като опит за следващия път. Мисля, че това може да бъде някаква утеха за нас", завърши британецът.