Пловдив ще се справи с организацията по провеждането на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки. Единствено няма как да можем да предотвратим жегите. Това заяви заместник-кметът по "Спорт и младежки дейности“ и двукратен олимпийски шампион Николай Бухалов, предаде репортер на "Фокус".

Шампионатът на планетата ще се проведе от 17 до 21 юли на Гребния канал, а официалното откриване е на 16 юли от 18 часа на същото място.

В днешната пресконференция участваха още Милко Казанов - старши-треньор на националните отбори на България по кану-каяк, както и Евелина Петрова – изпълнителен директор на Българската федерация по кану-каяк.

"Близо 900 ще са участващите състезатели, а общо с официалните лица бройката ще достигне до 1300 човека. Пловдив има опит в годините в организацията на такива големи състезания. Смятам, че и сега градът ще се справи по подобаваш начин. Единствено не може да се справим с топлото време. Да се надяваме да няма градушки, тъй като предишни години е имало и такива. Щом ветераните понесоха жегите в предишното първенство, значи ще ги понесат и по-младите", заяви Николай Бухалов.

"Нашият отбор ще бъде от 27 състезатели. Малко са хората, които са с опит, но се надявам младите да постигнат нужния съвет. Не искам да давам прогнози, защото съм свикнал да не бързам. Надявам се да спечелим 2-3 медала и да се класираме за повечето от финалите. Всичко е до ден, късмет, дай Боже да имаме късмет", каза и националният треньор Милко Казанов.

Гледайте в прикаченото видео още подробности за предстоящото световно първенство!