Аржентинците излязоха по улиците, за да отпразнуват победата с 1:0 над Колумбия във финала на Копа Америка, след като световните шампиони стигнаха до успеха с гол в продълженията. След напрегнати 90 минути, завършили 0:0, Лаутаро Мартинес отбеляза единственото попадение в 112-та минута, за да осигури рекордната 16-та титла на Аржентина от континенталния шампионат.

Хиляди привърженици се събраха в Буенос Айрес през ранните часове на сутринта край прочутия обелиск в синьо-бели фланелки, въпреки ниските зимни температури в региона.

"Не можем да искаме от тези момчета нищо повече, те не спират да ни доставят радост на фона на цялото икономическо напрежение, с което живеем всеки ден“, каза Пабло Руц, 26-годишен студент, имайки предвид 300 % годишната инфлация, която стопи спестяванията на домакинствата.

Началото на мача на стадион "Хард Рок" в Маями Гардънс, Флорида, бе отложено с повече от час, след като хиляди фенове без билети се опитаха да влязат на трибуните.

Мачът бе последният за Анхел ди Мария с екипа на Аржентина. Очаква се капитанът Лионел Меси и защитникът Николас Отаменди също да обявяват, че спират да играят за "гаучосите".

Меси контузи глезена през първото полувреме и в крайна сметка напусна терена през второто, а почитателите му ръкопляскаха от трибуните.

8-кратният носител на "Златната топка" започна да ридае на пейката с лед на глезена.

"Когато Меси плака, аз също плаках, но сега съм щастлив“, каза 17-годишният фен Дамиан, цитиран от "Ройтерс".