Хари Кейн изрази разочарованието си от поражението с 1:2 във финала на Евро 2024 срещу Испания. Капитанът на островитяните остана на терена едва 61 минути, след което трябваше да отстъпи мястото си на Оли Уоткинс. Според стрелеца на Байерн Мюнхен болката ще продължи дълго, защото целта е била много близо до изпълнение.

"Да загубиш на финал винаги е по-трудно за приемане, отколкото можеш да си представиш. Справихме се много добре, за да се върнем в мача, да стигнем до 1:1. Можехме да използваме тази инерция, за да продължим напред и да натиснем. Не можахме обаче да задържим добре топката и бяхме наказани за това. Това е толкова болезнено, колкото би могло да бъде на футболен мач на такова ниво", заяви Кейн.

"Ще боли дълго време, защото бяхме толкова близо. Трудно ми е да намеря думи да опиша емоциите сега. Във всички двубои до тук трябваше да се връщаме в мачовете, но не успяхме да направим същата стъпка, когато трябваше да спечелим Европейското първенство. Когато дойде такава възможност, трябва да я сграбчиш. А ние не успяхме за втори път", съжалява още той.

Англия губи втори пореден финал на Европейско първенство. Отложеното с 12 месеца Евро 2020 завърши с финал в Лондон на стадион "Уембли", където Италия победи след дузпи.