Полузащитникът на Испания Родри бе избран за най-добър футболист на Европейското първенство в Германия. В снощния финал, спечелен от "Ла Фурия" с 2:1, той трябваше да излезе от игра на полувремето, след като пострада при сблъсък със съотборник, но след двубоя призна, че това е най-добрият ден в кариерата му.

"Какъв ден, със сигурност най-добрият ден в спортната ми кариера. Бяхме семейство, сега сме най-успешният отбор на Европейските първенства. Говореше се за предишните поколения, които маркираха пътя за нас, за да сме шампиони на Европа. Невероятен ден за всички", започна той.

"Направихме история, победихме 4 световни шампиони един след друг. Манталитетът на този отбор...много от нас бяха европейски шампиони с младежките отбори, а днес сме първи и на Европейското за мъже, какво ни остава занапред", попита лаконично халфът на Манчестър Сити.

"Де ла Фуенте заслужава признание за спечелването на Еврокупата. Това е за Испания, моля хората да излязат по улиците утре, за да се почувстват горди“, завърши играчът на Евро 2024.