Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт призна превъзходството на Испания, който ги победи с 2:1 и триумфира с европейската титла. Иберийците поведоха в началото на втората част, а след това в самия край стигнаха до втори гол, но почти всички показатели бяха в тяхна полза.

"Борихме се наистина до самия край на мача. Днес не се справихме с контрола върху топката достатъчно добре. Но испанците те притискат наистина добре и трябва да се измъкнеш от този натиск, а ние не успяхме да го направим достатъчно и в крайна сметка това означаваше, че те имаха повече контрол над играта. Те бяха най-добрият отбор в турнира, над останалите, което означава, че са заслужавали да спечелят", призна Саутгейт.

Специалистът води "Трите лъва" вече 8 години, тъй като бе назначен през 2016-а година и смята, че съставът се е развил в сравнение с предишните два турнира.

"Мисля, че Англия е в наистина добра позиция по отношение на опита, който имат играчите, както и възрастта на отбора. Повечето от този отбор ще присъстват не само за Световното първенство след две години в Северна Америка, но и за следващото Европейско. Има какво да очакваме, но в този момент това не е никаква утеха", добави бившият централен защитник.