Този уикенд в Клуж-Напока се проведе последното състезание преди Олимпийските игри в Париж - Световна Чаландж купа. България бе представена от индивидуалистките Стилияна Николова и Боряна Калейн и ансамбъл-жени в състав: Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева.

България спечели общо седем медала - 2 златни , 3 сребърни и 2 бронзови.

Абсолютната европейска шампионка Стилияна Николова завоюва златен медал в многобоя, като при безгрешна игра на Николова и абсолютната световна шампионка Даря Варфоломеев, нашата лъвица ѝ направи разлика в многобоя от 2.65 т. Днес възпитаничката на Валентина Иванова добави три сребърни отличия на обръч, топка и бухалки, а на лента записа пета позиция.

Другата ни представителка Боряна Калейн стартира много силно многобоя, но вчера допусна грешки на лента и остана на крачка от почетната стълбичка, завършвайки на четвърта позиция. Днес възпитаничката на "Левски-Триадица" завоюва бронз на топка и записа шеста позиция на бухалки и седма на обръч.

"Перлите" на България показаха своята класа и безапелационно спечелиха титлата в многобоя. Във финалите добавиха бронз на 5 обръча, а на ленти и топки, ансамбълът, воден от Весела Димитрова и Ясена Стойнева, записа шеста позиция.

Това беше последна официална проверка за всички преди Игрите в Париж, които стартират само след 12 дни. Състезанието по художествена гимнастика е в периода 8 - 10 август.