Турнирният директор Филип Лам критикува привържениците на германския национален отбор, които освиркаха Марк Кукурея при всяко негово докосване на топката в полуфиналa между Испания и Франция от Евро 2024 в Германия.

Реакцията на публиката бе предизвикана от спорната ситуация за игра с ръка в 1/4-финала срещу Германия, който Испания спечели с 2:1 след продължения. Кукурея спря удар към вратата в продълженията, а съдиите не дадоха наказателен удар, защото ръката е ниско долу. Реферите прецениха, че крайникът на защитника е в естествено положение. В следващия мач Кукурея бе освиркан при всяко докосване.

"Бе забавно, но само в началото. Надявам се и Кукурея да го е приел като забавно, защото това само показва колко дълбока е болката на германците", заяви бившият капитан на Бундестима.

"Дойде обаче един момент, в който освиркването просто стана дразнещо. Какво трябваше да направи Кукурея? Да отиде при реферите и да каже, че е играл с ръка? Продължиха да го освиркват и накрая вече беше изтощаващо", допълни световният шампион от 2014-а в Бразилия.