Мачове с олимпийски и световни шампиони, много здрави тренировки и отличен лагер. Десетина дни преди началото на Олимпийските игри националите ни завършват подготовката си във френския град Нанси, съобщиха от БФ Бокс за "Фокус“.

Под наставленията на Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров те проведоха заключителен етап на своя лагер.

Радослав Росенов, Рами Киуан и Хавиер Ибаниес вече са в предстартова треска, като имаха възможност да правят спаринги с някои от най-големите имена в световния бокс.

Общо 72-ма боксьори от 20 държави, сред които 4 олимпийски шампиони и трима медалисти, още 15 световни призьори, както и над 30 континентални, бяха част от съперниците на нашите момчета. Сред тях златният от Токио – Жаходир Жалолов (Узбекистан), както и двукратният олимпийски шампион от Рио и Токио – Хулио ла Крус (Куба).

"Много съм доволен от работата, която свършихме във Франция – не скри положителните си емоции Жоел Арате. - Отлично организиран лагер, който ни даде възможност да проведем спаринги с някои от най-големите имена в света. Хавиер имаше срещи с националите на Куба, Колумбия и Палестина. Радослав игра с водещите имена на Узбекистан, Тайланд и Унгария, а Рами се качи на ринга срещу тези на Сърбия, Узбекистан и Йордания. Благодаря на федерацията, на президента Красимир Инински за възможността да се готвим тук преди Олимпийските игри. След завършването на тази тренировъчна база можем да кажем, че отборът ни е в оптимални условия за атака на олимпийските медали“.