Рафаел Надал се готви за ATP 250 турнира в Бостад, Швеция. Надпреварата започва в понеделник, a вчера шампионът от 2005-а проведе открита тренировка пред публика.

Сред зрителите от първия ред гледаше и невръстният наследник на испанеца Рафаел Надал - младши, който през октомври ще стане на две години. Той бе в компанията на майка си Мария Франсиска Перейо, която го придържаше. В един момент бащата на малчугана се обърна към него, хвърляйки му причудлив поглед, а след това му подхвърли топка, която Мария улови. Случката породи аплодисменти и смях сред останалите зрители.

Надал ще започне от първи кръг срещу Лео Борг. Местният представител, който по подобие на испанеца участва със специална покана, е син на легендата Бьорн Борг, който е и капитан на отбора на Европа за "Лейвър къп". Победителят ще срещне в следващата фаза британеца Камерън Нори или чеха Йозеф Ковалик.

Носителят на 22 трофея от Големия шлем ще се подвизава и на двойки с норвежеца Каспер Рууд.

Състезанието в Швеция е на клей и служи за генерална репетиция на Надал преди Олимпийските игри в Париж. Те ще са на комплекса "Ролан Гарос" върху червено, където испанецът има 14 титли. Рафа е и двукратен олимпийски първенец - през 2008-а в Пекин на единично и 2016-а в Рио де Жанейро на двойки с Марк Лопес.