В момента тече женският финал на "Уимбълдън" между Джасмин Паолини и Барбора Крейчикова. Двете си размениха по един сет на 6:2, а на трибуните са някои от най-именитите холивудски звезди.

Главният актьор в "Мисията невъзможна" Том Круз, Хю Джакман и Зендая са във ВИП ложата на Централния корт. Именно Зендая бе в главната роля на най-новия тенис филм "Претендентите", в който играе ролята на тенисистка, а след това и треньорка. В подготовката си за изпълнението тя се е срещала на живо с Роджър Федерер.

Паолини е финалистка от "Ролан Гарос" на единично и двойки през миналия месец, но загуби и двата мача. В дуетите си партнираше с бившата финалистка от Париж - Сара Ерани. Крейчикова е носителка на трофея от Откритото първенство на Франция през 2021-а.

Утре също се очакват именити гости в "Ол Инглънд клъб", тъй като тогава ще е мъжкият финал между миналогодишния първенец Карлос Алкарас и 7-кратния шампион Новак Джокович. Потвърдено е, че Кейт Мидълтън ще е там, въпреки че се бори с рак. Тя е патрон на турнира от 2016-а година.