Гардът Джейлън Брънсън подписа 4-годишно удължаване на договора с Ню Йорк Никс на стойност 156,5 милиона долара, съобщи клубът. Удължаването ще започне от сезон 2025-2026 и ще включва опция в полза на състезателя за последната година.

Брънсън можеше да отложи подписването с още една година, а ако го бе направил тогава, щеше да отговоря на условията за получаването на максимален договор на предполагаема стойност 269 милиона долара.

Това решение ще помогне на отбора да остане под второто ниво над възможния таван на заплатите през сезон 2025/26, което му позволява да има повече варианти при плащането на възнагражденията на останалите състезатели. Самият Брънсън има правото да подпише ново максимално удължаване през 2028-а година, което ще е неговата 10-а година в клуба.

Последният сезон бе най-добрият за Брънсън до момента от 6-те му години в NBA с 28.7 точки средно на мач, както и 6.7 асистенции. През цялата година вкара 211 тройки, като има и успеваемост от 40.1 % от тази зона. За първи път бе включен и в Мача на звездите, като завърши 5-и в гласуването за най-ценен играч на NBA.