Националният селекционер на Уругвай - Марсело Биелса, не спести критиките си по адрес на организаторите на турнира Копа Америка. Това се случи на пресконференция преди предстоящия малък финал, в който "урусите" ще играят срещу Канада.

Аржентинският специалист заяви, че организационния комитет и Американската футболна федерация не са положили адекватни усилия в подготовката за подобен турнир.

"Те не могат да продължават да ни лъжат, че терените са перфектни", заяви специалистът.

"Дори имаха пресконференция. в която казаха, че това е зрителна измама, че Винисиус е в грешка, че Скалони не бива да говори. Те му казаха да не коментира повече. Само заплахи...Те са сбирщина лъжци. Скалони излезе и каза, че чимовете трева не се съединяват и има пространство между тях. Тренировъчните игрища също са трагедия. Пълен срам. Държавата домакин, която организира това, трябва да поеме отговорност", заяви Биелса.

9 от 14-те стадиона, които приеха Копа Америка, са съоръжения, на които се играе американски футбол и те са с изкуствена трева. Оказва се, че организаторите са сложили отгоре чимове с истинска трева, но това не е направило терените по-добри, а напротив.

"Имам всичкия снимков материал на света, за да докажа правотата си. Обещах си да не говоря по тази тема...Сега ни заплашват. Скалони разкритикува качеството на тревната настилка веднъж. Това са всеизвестни проблеми и грешки. Американците сами си признаха, че са сложили чимовете три дни преди началото на турнира. Краищата им не се събират. Вижте мача с Колумбия и как топката отскачаше във вратарското поле. Боливия дори нямаха възможност да тренират. Но щом е Боливия, няма проблем. На кой му пука за Боливия? КОНМЕБОЛ осъди реферите за това, че не са дали дузпа за Бразилия. После знаете какво се случи. Вие всички знаете тези проблеми", добави разяреният треньор.