За втора поредна година шампионът при мъжете на "Уимбълдън“ ще бъде определен в мач между Новак Джокович от Сърбия и Карлос Алкарас от Испания.

На полуфиналите, след като защитаващият титлата си в състезанието Алкарас победи Даниил Медведев от Русия с 3:1 сета, носителят на 24 титли от турнири от Големия шлемДжокович се справи рутинно с 25-ия в света Лоренцо Музети от Италия в три сета – 6:4, 7:6(2), 6:4.

Мачът продължи 2 часа и 51 минути.

По пътя си към финала Джокович загуби само два сета, като на четвъртфиналите не игра срещу Алекс де Минор, след като австралиецът се отказа заради контузия.

Джокович ще играе на финал на "Уимбълдън“ за трети пореден път, като има 7 титли и общо вече 10 участие във финалния мач.

22-годишният Музети игра първи полуфинал в турнир от Големия шлем. Досега най-сериозният му успех бе участие на два пъти в четвъртия кръг на "Ролан Гарос“ (2021 и 2023 година).

На "Уимбълдън“ италианецът бе стигал до трети кръг – преди година.

Това бе седми мач при професионалистите между Ноле и Музети, като сърбинът постигна шести успех.

Тази година двамата се срещнаха за трети път, като Джокович спечели трети мач. Той отстрани Музети и на "Ролан Гарос“, но там мачът им бе на 1/16-финалите.

Предстои седми сблъсък между Алкарас и Джокович, като двамата имат по три успеха. Последния мач е спечелен от испанеца. Тази година двамата не са се изправяли един срещу друг.