Защитаващият титлата си на "Уимбълдън“ Карлос Алкарас ще играе за втора поредна година във финала на състезанието.

На полуфиналите на турнира 21-годишният испанец, който в момента е №3 в световната ранглиста и е 3-и поставен в схемата на състезанието, отстрани №5 в схемата и света Даниил Медведев от Русия след обрат – 6:7(1), 6:3, 6:4, 6:4.

Мачът продължи 2 часа и 59 минути.

Алкарас преследва четвърта титла от турнири от Големия шлем, като освен тази от миналогодишния "Уимбълдън“ има и такива от "Ролан Гарос“ тази година и от Откритото първенство на Съединените щати през 2022 година.

Медведев, който е шампион от Откритото първенство на Съединените щати през 2021 година, повтори постижението си от миналата година, когато отново приключи участието си на полуфиналите. Тогава руснакът пак бе отстранен от Алкарас, но тогава не успя да спечели и сет.

Както е известно, по пътя си руснакът отстрани и Григор Димитров, който се отказа в началото на мача им заради контузия.

Алкарас и Медведев се изправиха един срещу друг за седми път при професионалистите, като испанецът постигна петата си победа и трета поредна.

В мача за титлата Карлос Алкарас очаква победителя от другия полуфинал, в който съперници са Новак Джокович от Сърбия и Лоренцо Музети от Италия.