Ива Иванова е само на два гейма от класиране за четвъртфиналите на двойки при девойките на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Ива Иванова и Уакана Сонобе от Япония, поставени под №5, имаха преднина на осминафиналите от 6:2, 4:1 преди срещата да бъде прекъсната заради дъжд. При успех на четвъртфиналите Иванова и Сонобе ще играят срещу вторите поставени в схемата Ива Йович/Тайра Грант (САЩ). По-рано днес Иванова и Сонобе се наложиха със 7:6(8), 3:6, 11-9 Виктория Барос от Бразилия и Теодора Костович от Сърбия.

Елизара Янева и Росица Денчева пък загубиха драматично на осминафиналите на двойки. Българките отстъпиха с 3:6, 6:4, 6-10 на шестите поставени Емерсън Джоунс от Австралия и Виктория Паганети от Италия. Янева и Денчева имаха преднина от 4-1 точки в шампионския тайбрек, но загубиха с 6-10.

По-рано днес Росица Денчева разгроми с 6:3, 6:0 Соня Женихова от Германия и се класира за четвъртфиналите на сингъл. Това е трета поредна победа за Росица на турнира без да загуби сет. За място на полуфинала Денчева ще играе срещу първата поставена Рената Ямрихова от Чехия.

Ива Иванова загуби на осминафиналите с 1:6, 2:6 на финалистката от Australian Open и №3 в схемата Емерсън Джоунс от Австралия.

Михаил Атанасов е национален треньор от страна на БФТ на българските юноши и девойки за откритото първенство на Великобритания по тенис.