Христо Рашков, Даниел Васев, Златан Йорданов и Теодор Николчовски при момчетата и Лора Георгиева и Карла Бързакова се класираха за четъвртфиналите на международния турнир "Dubrovnik Dub Bowl". Надпреварата се провежда на тенис комплекса в Дубровник, Хърватска.

Участието на шест от българчетата е по програмата на БФТ и ММС "Тенисът - спорт за всички", а нашите тенисисти се състезават във възрастовата група до 11 г.

По програмата в турнира участват Христо Рашков (ТК "Локо 98", Пловдив), Даниел Васев (ТК "Бароко Спорт", гр.София), Златан Йорданов (ТК "Авеню", Бургас), Лора Георгиева (ТК "Дема", София), Рая Карабова (ТК "Локомотив 1924", Пловдив) и Карла Бързакова (ТК "НСА", София) с капитани Силвия Грозданова и Николай Драганов. Освен това в турнира участва и Теодор Николчовски (ТК "Виа Тенис Стар", София).

При момчетата Христо Рашков победи Анже Пуслар от Словения с 6:2, 6:3. Даниел Васев се наложи над Борна Марич от Хърватия с 6:3, 6:4. Златан Йорданов елиминира Шого Гидох от Япония с 6:3, 6:1. Теодор Николчовски победи Даичи Фуджисе от Япония с 4:6, 6:3, 10-6.

При момичетата Лора Георгиева постигна две победи днес. Георгиева победи Вишня Митич от Сърбия с 6:3, 7:5, а след това се наложи над Чен от Китай с 6:2, 6:1.

Карла Бързакова победи Зана Перич от Сърбия с 6:3, 3:6, 10-5.

Рая Карабова се класира за четвъртфиналите в утешителната надпревара. Карабова се наложи над Антонина Корманек от Полша с 4:1, 4:1.

Даниел Васев и Златан Йорданов се класираха за четвъртфиналите в турнира на двойки при юношите. Българите победиха Борна Марич и Марко Слиско от Хърватия с 4:0, 4:2

Теодор Николчовски и Аймен Албусайди от Великобритания загубиха с 1:4, 4:2, 5-10 от Юмер Догруел Турция и Анже Пуслар Словения.

Мачовете на двойки при момичетата ще започнат утре.