Върджил ван Дайк ще обмисли бъдещето си в Ливърпул и националния отбор, призна защитникът. Снощи централният бранител игра цял мач при поражението на Нидерландия с 1:2 в полуфиналите на Евро 2024 от Англия и му предстои решение как да процедира с кариерата си. Договорът му с "червените" изтича на 30 юни догодина.

Запитан от "Ройтерс" за идните месеци и години, капитанът на "лалетата" и Ливърпул каза, че няма ни най-малка представа в момента.

"Ще помисля внимателно това лято какво желая на клубно ниво и като международен играч. Тогава ще действаме, но първо да се възстановя след това. След сезон като този, в който всякакви неща се случиха, е емоционално в края, защото знаеш, че е приключило", подчерта стожерът в отбраната.

През май 33-годишният Ван Дайк разкри, че няма новини за ситуацията с изтичащия му договор в Ливърпул. Той започна като титуляр във всички 6 срещи на Нидерландия по германските терени и престоя до последния съдийски сигнал. Дебютът му с оранжевия екип бе на 10 октомври 2015-а в проверката с Казахстан, спечелена с 2:1 в Астана.