Класирането на Испания за финала на Евро 2024 промени крайния срок в откупната клауза на Дани Олмо, разкрива авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо. До преди тази седмица тя бе 15 юли, но сега се измества 5 дни напред.

До следващата събота всеки клуб може да активира клаузата в договора му с РБ Лайпциг. След 20 юли германците ще имат право да искат колкото си пожелаят пари за атакуващия полузащитник. 26-годишният халф е следен от Байерн Мюнхен, отбори от Премиър лийг, а спортният директор на Барселона Деко дори бе на трибуните при успеха на Испания срещу Албания с 1:0 в груповата фаза. Тогава Олмо подаде за победното попадение на Феран Торес в 13-та минута.

До момента звездата на РБ Лайпциг е с 3 гола и две асистенции за Ла Фурия по германските терени. Трите пъти, в които се разписа бе в директните елиминации - по веднъж срещу Грузия (4:1), Германия (2:1) и Франция (2:1).

Последният сезон той игра в 25 мача от всички турнири. В тях вкара 8 попадения, направи 5 асистенции и получи един жълт картон в рамките на 1720 минути на терена.