Младежките ни национали под 18 започват днес Европейското първенство, на което страната ни е домакин. Шампионатът ще е в София и Пловдив, а носителят на титлата ще стане ясен на 21 юли в столицата.

Група I, където е и България, ще играе мачовете си в столичната зала "Левски София. Съперници на "лъвовете" са Португалия, Украйна, Австрия, Финландия, Турция, Франция и Полша. Първите 6 двубоя са от 17:30 часа, а последният от групата - в 20:00 часа.

Другата група II ще е в пловдивската зала "Колодрума“. Там са Белгия, Чехия, Естония, Гърция, Румъния, Словения, Испания и европейския първенец за юноши под 17 години Италия.

В първата си среща възпитаниците на Десислава Величкова излизат срещу Португалия днес от 17:30 часа. В групите се играе всеки срещу всеки. Първите два от всеки поток се класират за финалната четворка, която ще е в София.

Под ръководството на Величкова родните ни представители спечелиха сребърните медали на Европейското за юноши под 17 години през миналато лято. Шампион стана Италия.

Преди старта на Евроволей двата съперника отново премериха сили, а волейболистите ни изиграха 3 контроли със "Скуадра адзура". България записа две победи, като последната проверка бе спечелена от Италия.

Десислава Величкова обяви преди старта, че отборът ни е в много тежка група, като няма лек мач докрая. Момчетата излизат с пълна мобилизация и концентрация, като са изпълнени с надежди отново да спечелят отличие.