Новата голяма звезда на световния футбол Ламин Ямал не скри бурните си емоции след класирането на Испания на финала на Европейското първенство по футбол в Германия.

Испания отстрани на полуфиналите световния вицешампион Франция, побеждавайки с 2:1. Първият гол за Испания в мача вкара 16-годишният Ямал.

"Класирането за всеки финал е нещо много специално – коментира футболистът на Барселона след двубоя. – Моята задача е да помагам на отбора и точно това се опитвах да направя и днес. След последния съдийски сигнал бях безкрайно щастлив. Една мечта се превръща в реалност. Когато се класираш за финал, ще играеш срещу най-добрите. Нека почакаме и видим срещу кого ще се изправим ( б.р. Англия или Нидерландия)“.

Ямал обясни и бурната си реакция пред камерите след мача.

"Както означава изказването ми камерите след мача? Човекът,за когото е предназначено то, ще разбере – обясни загадъчно Ямал пред "Марка“. – Просто съм щастлив, че сме на финал. Моята майка ми каза, че всичко, което се случва сега с мен е нейна мечта. Вкарах първия гол във вратата на Франция днес. Просто съм щастлив“.