Футболният първенец на България Лудогорец стартира поредна атака на груповата фаза на Шампионска лига.

Тимът от Разград стартира европохода си от първия квалификационен кръг на най-престижния клубен турнир в света, като приема първенеца на Грузия Динамо (Батуми).

Мачът на стадион “Хювефарма Арена" е от 21:00 часа и ще бъде ръководен от германеца Роберт Шрьодер.

Двубоят ще бъде сериозно предизвикателство и на феновете на Лудогорец, тъй като с налачото на второто полувреме стартира и втория полуфинал на Евро 2024.

Ако успеят да елиминират грузинците, играчите на треньора Георги Дерменджиев ще се изправят в следващата фаза срещу победителя от двойката Пюник (Армения) - Динамо Минск (Беларус).

При отпадане Лудогорец срещне загубилия от двойката ТНС (Уелс) - Дечич (Черна гора) във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

В лагера на Лудогорец единственият по-сериозен проблем е отсъствието на швейцарския национал Квадво Дуа, който все още не се е присъединил към тима след участието си на Евро 24.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев се изказа ласкаво за съперника, като даде да се разбере, че с щаба му са разузнали сериозно Динамо. Специалистът каза, че очаква трудни мачове и се надява отборът му да влезе ударно в еврокампанията си този сезон.