Убеден съм, че финалът ще е много по-различен.  Въпреки че може и да звучи трудно, има място за подобрение в играта ни. Това заяви селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте след класирането на отбора си на финала на Евро 2024.

Испания победи световния вицешампион Франция с 2:1 в първия полуфинал от Европейското първенство по футбол в Германия.

Съперникът на "Ла Фурия“ на финала в Берлин в неделя ще определят тази вечер Англия и Нидерландия.

“На 63 години ми е трудно да се сетя за по-въздействащ играч в историята на футбола от 16-годишния Ламин Ямал – не скри емоциите си селекционерът на Испания след полуфинала срещу Франция. - Трябва да му помогнем да остане здраво стъпил на земята и да се представя по на-добрия начин. Трябва спокойствие.

Имам пълно доверие в тази група футболисти. Винаги работят за общото благо. Винаги са отдадени на работния процес. Гордея се, че мога да водя тези играчи".

Специалистът засипа със суперлативи и Дани Олмо.

“Наясно съм какво може – коментира Луис де ла Фуенте. - Той единствено имаше нужда да се възстанови след контузията, да се интегрира и да си върне темпото и ритъма. Благодарен съм на Дани за това, което ни носи на терена. Благодарен съм, че мога да водя 26 гении на терена. Имаме късмета да разполагаме с много млад отбор с много настояще и бъдеще“.