Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте би приветствал премахването на продълженията в 1/8-финалите и 1/4-финалите на Европейските първенства в бъдеще. Отборът му победи Германия на 1/4-финалите с 2:1 именно, благодарение на допълнителни 30 минути.

Испания излиза срещу Франция на полуфиналите довечера и той смята, че играчите му биха били по-свежи, ако не трябваше да играят 120 минути срещу домакините в петък.

3 от 4-те 1/4-финала бяха с продължения, а два завършиха след дузпи - победата на Франция над Португалия и на Англия над Швейцария. Вторият полуфинал утре е Англия срещу Нидерландия, който имаше лукса да надвие Турция с 2:1 в редовното време.

"На турнир като Европейско първенство, който е толкова изморителен, може би продълженията може да бъдат премахнати", каза Де ла Фуенте пред медиите в Мюнхен, но добави, че допълнителното време трябва да остане за полуфиналите и финала.

"Премахването на продълженията и преминаването направо към изпълнение на дузпи в първите два елиминационни кръга също би помогнало на шоуто, защото играчите ще са много по-свежи и ще са в по-добро състояние за следващите двубои", добави той.

На Копа Америка продължения има само, ако е необходимо на финала. Преди това, ако срещата е завършила наравно в редовното време, се преминава направо към дузпи.