Испанският селекционер Луис де ла Фуенте говори пред медиите преди утрешния полуфинал със световния вицешампион Франция на ЕВРО 2024, което продължава в Германия.

Мегасблъсъкът започва в 22:00 часа българско време на стадион "Алианц арена" в Мюнхен.

"Това е фантастична възможност. Направихме много, за да достигнем до тук. Този мач, както и този срещу Германия, можеше да бъде финал. Това са мачове, в които са важни детайлите и това да допуснеш малко грешки.

Нашият модел на игра е близък до този на красиво шоу. Ние сме много атрактивен отбор, но тук става въпрос и на победа. Трябва да бъдем привлекателни, но и практични“, започна Де ла Фуенте.

"Според мен имаме най-добрия отбор. Мислех за това, когато пристигнах и ще го мисля до последно. Оценявам потенциала на Франция. Всеки се отегчава от нещо различно. Винаги се забавлявам с футбол.

Възстановяваме се добре. Имаме само няколко дни, пътувания, напрежение. Това не ни помага за пълното възстановяване, но неудобството е едно и също за всички отбори. Да видим как ще сме утре.

Мисля, че сме подготвени да изиграем този мач. Франция е един от най-силните отбори на турнира, но ние знаем как трябва да им се противопоставим.

За мен моите футболисти са най-добрите, но признавам, че Килиан Мбапе е изключителен. Той е от този тип непредсказуеми футболисти. Нивото му на 50% е равно на това на 100% на всеки друг. Мбапе е звезда, но имам сляпа вярва в моя отбор.

Имам солидна подкрепа в лицето на треньорския щаб и играчите. Ние сме едно семейство. Днес сме там, където искахме да бъдем. Изпълнени сме с щастие, но и с амбиция да достигнем до финала. Каквото и да стане утре, ще бъдем много щастливи“, заяви още селекционерът на "Ла Фурия Роха".