Австралия ще изпрати на Олимпийските игри в Париж най-мащабния си отбор в леката атлетика. Съставът ще наброява 75 човека, допълвайки пълната делегация от 460 спортисти.

Общата бройка е втората по големина за най-големия спортен форум, откакто Австралия бе домакин в Сидни преди 24 лета и само 16 души по-малко, отколкото представяха страната и спечелиха 17 златни медала на Игрите в Токио преди 3 години.

"Отборът по лека атлетика е най-големият от всички спортове. Атлетите ще допринесат значително за положителната среда на целия екип", каза началникът на олимпийската делегация Анна Меарес в изявление и добави:

"Днешното съобщение завършва олимпийския ни отбор от 460 атлети. Много съм развълнувана да видя този отбор да представлява всички австралийци с гордост и решителност след по-малко от 3 седмици."

Световната шампионка в овчарския скок Нина Кенеди и двама бронзови медалисти от Токио, десетобоецът Ашли Молони и състезателката по хвърляне на копие Келси-Лий Барбър, оглавяват отбора по лека атлетика.

Барбър ще е част от трите състезателки по хвърляне на копие заедно с Макензи Литъл, която спечели бронз на миналогодишното Световно първенство и 41-годишната Катрин Мичъл, която ще участва на четвърти Олимпийски игри.

Австралия ще има щафети на 4х100 метра при мъжете и при жените за първи път от Игрите през 2000 година на родна земя в Сидни, а австралийците ще се състезават в 39 от общо 48 атлетически дисциплини.