Националният селекционер на Уругвай - Марсело Биелса, даде емоционална реч след победата на неговия тим над Бразилия в 1/4-финал от Копа Америка. Двукратните световни шампиони се класираха на 1/2-финал, след като победиха "селесао" на дузпи.

"Футболът има все повече фенове, но става все по-малко атрактивен. Това, което правеше футболът най-добрият спорт навремето, сега не се приоритизира. Тогава този процес ще бъде завършен. Независимо колко много хора гледат футбол, ако не осигуриш на хората нещо, което е приятно за гледане, това ще е от полза само на бизнеса, защото бизнесът се интересува само от гледаемостта", сподели "Лудия".

"Но след няколко години, играчите, които заслужават да бъдат гледани, ще са по-малко и показаното на терена няма да носи такава радост. Ще дойде край на това изкуствено нарастване на привържениците. Футболът не е само 5 минути с най-добрите моменти. Футболът е много повече от това, той е начин на културно изразяване, начин на идентификация. Може би има уругвайци, които гледат само най-добрите моменти в мач на националния отбор, но това няма нищо общо с есенцията, която позволи на населението да се влюби в най-големия идентификационен знак, с който разполагат хората. Мисля, че всички трябва да игнорираме този сценарий, който ни предлагат, където спорните моменти, нападките, намирането на това кой е виновен се превръща в мания, която влошава атмосферата, в която трябва да се играе футболът", каза още аржентинският специалист.