Италианският пилот на "Дукати Леново Тийм“ Франческо Баная продължава да мачка конкуренцията в стартовете в Кралския клас по мотоциклетизъм на писта.

Италианецът записа четвъртия си пореден успех, триумфирайки в състезанието за Голямата награда на Германия, девети кръг от Световния шампионат в Moto GP.

За Баная това общо шеста победа за сезона.

Световният шампион от последните два сезона измъкна победата, възползвайки се от падане две обиколки преди края на испанеца Хорхе Мартин от "Прима Прамак Рейсинт“.

Италианецът, който потегли от 4-ата позиция, завъртя 30 обиколки за 40:40.063 минути.

Втори, на 3.804 секунди след него остана потеглилият от 13-ата позиция испанец Марк Маркес от "Грезини Рейсинг Мото Джи Пи“.

Шесткратният световен шампион, който счупи левия си показалец и натърти гръдния си кош при катастрофа в петък, изпревари в битката за второто място брат си и съотборник Алекс Маркс, останал на 4.334 секунди от победителя.

С отпадането си Хорхе Мартин, който спечели спринта в събота, отстъпи и лидерската позиция в класирането при пилотите. Той вече е втори с 212 точки срещу вече 222 за Баная. Трети е Марк Маркес със 166 точки.

Следващият кръг от Световния шампионат е в началото на август във Великобритания.