Десетки хиляди в Израел се подготвят за ден на безредици, за да отбележи девет месеца от началото на войната между Израел и ХАМАС, пише The Jerusalem Post.

Демонстрациите ще се проведат на централни места в цялата страна.

На фона на широко разпространените протести много компании и организации са обявили, че ще позволят на служителите си да работят от разстояние или да участват в протестни действия.

В събота (6 юли) вечерта десетки хиляди хора са протестирали в цялата страна с искане за освобождаване на заложниците, държани от ХАМАС, подкрепени от спасения заложник Алмог Меир Джан, който призова лидерите "да дадат възможност на други затворници да изпитат същата радост, която той е изпитал, когато се е събрал с близките си".

Последният призив към правителството от страна на семействата на заложниците в Газа да приеме най-новото предложение за споразумение за освобождаване на заложници и прекратяване на огъня идва в момент, когато ХАМАС заяви, че се е отказал от ключовото си искане Израел да поеме предварителен ангажимент за прекратяване на войната в Газа, въпреки че посочи, че търси гаранции за това от посредниците.