Раздялата на Левски с Рикардиньо развърза ръцете на "сините" за привличане на чужденци извън ЕС. И от "Герена" няма да се бавят с попълване на квотата. Твърди се, че още днес в София ще пристигне 21-годишния Клемент Фердинанд Чигози Икена, който може да играе еднакво добре като дефанзивен халф и десен бек, съобщават колегите от "Мач Телеграф".

Нищо, че не е толкова висок, колкото на Станислав Генчев му се искаше - Клемент Икена е само 183 см, а не 192, колкото бе Андриан Краев. Но пък в Дубрава, откъдето идва, се е подвизавал още и като централен защитник. Има зад гърба си и 10 мача за националния отбор на Нигерия до 17 години. Четири от тях са на световното първенство през 2019 година. Там "суперорлите" печелят групата си, но отпадат от Нидерландия на 1/8-финалите.

В Европа Икена се появява първо в школата на Загорец от Хърватия, но бързо се озовава в Дубрава. През миналото лято бе ухажван от доста отбори от балканската страна. Ръководството на Дубрава обаче отхвърли оферта на стойност 250 000 евро за него. Иначе според Transfermarkt цената му е 400 000 евро.